Kimmo Kiljunen

Persut istutettiin arvojensa mukaisesti äärioikealle

Valtiopäivien ensimmäinen keskustelu käytiin istumajärjestyksestä. Monet leimasivat sen arvottomaksi näytelmäksi. Se ei ollut arvoton, vaan arvot olivat keskustelussa vahvasti esillä.  

Ruotsalainen kansanpuolue oli jo viime vaalikaudella esittänyt muutosta istumajärjestykseen. Sen edustajat halusivat paikan salin keskiosasta, koska puoluekartalla he kuuluvat liberaaliin keskustaan. Muutos oli syytä tehdä nyt, kun valtiopäivien alkaessa perinteiseen tapaan päätettiin istumajärjestyksestä.

Yhtä tärkeää oli sijoittaa perussuomalaiset oikealle paikalleen, äärioikealle. Eduskunta päätti asian äänestyksen jälkeen luvuin 128-37.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho leimasi istumajärjestyksen muutoksen tuolileikiksi, kyykyttämiseksi ja mielivaltaiseksi kiusaamiseksi. Kyse oli hänen mukaansa ”irvokkaasta operaatiosta, jossa seitsemän kävi sankarillisesti yhden kimppuun.”

Miksi tekopyhästi uhriutua? Miksi perussuomalaiset häpeilemällä ja hämäämällä haluavat peittää oman arvomaailmansa? Eikö vanha suomalainen sanonta pädekään: ”Tunnista oma tilasi ja anna arvo toisillekin”?

Ei kyse ole pelkästään siitä, että perussuomalaisille kyllä kelpaa istumapaikka kokoomuksen oikealta puolelta Euroopan parlamentissa ja Pohjoismaisessa neuvostossa. Kyse ei myöskään ole siitä, että eduskuntasalissa äärimmäisenä oikealla istuvat ovat hieman katveessa lehdistön aitiosta katsottuna.

Kyse on siitä, että perussuomalaisten arvot ovat suomalaisessa puoluekartassa äärimmäisenä oikealla. He edustavat selkeimmin konservatiivista oikeistoa. Ei tätä tarvitse hävetä ja peitellä, vaan sen voi rehdisti myöntää. Se olisi myös reilua ja rehellistä äänestäjien kunnioittamista.

Eurooppalainen äärioikeisto on kääntänyt kansallismielisyyden vierasvihaksi. Se puhuu etnisestä homogeenisuudesta, vastustaa monikulttuurisuutta ja syrjii vähemmistöjä.

Jussi Halla-aho puhuu ”Afrikan sarven ihmissaastasta”. Hän pitää ”neekeriä hoivattavana reppanana”. Hänen mielestään ”on vaikea nimetä röyhkeämpää, vaateliaampaa ja aggressiivisempaa vähemmistöä kuin somalit”. Halla-aholle ”islam on kuoleman ja tuhon kultti”. Hän toivoo, että ”vihervasemmistolaisille maailmanparantajille monikulttuuri osuu omaan nilkkaan”.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon arvot ovat äärioikeistolaisia. Ei asia miksikään muutu siitä, että hän uhriutuu ja tekee itsestään sankarin, jonka kimppuun kaikki muut käyvät. Niin me poliittisessa keskustelussa käymmekin, koska arvopohjamme on toinen. Vastaisuudessa tämä arvojako näkyy myös eduskunnan istumajärjestyksessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Olipa hyvä kun tulit Kimmo heti uutena kansanedustajana tänne eläkeläisten keskuuteen. Onhan nyt tarkoituksesi ryhtyä toden teolla puheista tekoihin eläkevääryysindeksien korjaamiseksi luvatun Rinteen satasen päälle. Eikö?

Käyttäjän kiljunen kuva
Kimmo Kiljunen

Seppo Leskinen, en tullut eduskuntaan eläkeläisten keskuuteen, vaan kovasti nuorentuneeseen joukkoon. Eduskunnassa on 4,5 % (yhdeksän) yli 65-vuotiasta, kun koko Suomessa heitä on yli 21 %. Olen, yllättävää kyllä, eduskunnan viidenneksi vanhin! En unohda työeläkeindeksiä!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiva kuulla. Nyt kun persujen asia on kondiksessa, niin nyt sitten eläkeasioiden kimppuun...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"..niin nyt sitten eläkeasioiden kimppuun..."

Tuskin ehtii siihen, kun joutuu haminalta laskuttamaan lippuprojektia niin pitkään kun sieltä rahaa irtoaa.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Keskity vain oman puoluetoverisi vihapuheisiin. Samalla mittakaavalla ja logiikalla mulla on oikeus leimata kaikki demarit antisemitisteiksi.

Demareilla ei ollut kanttia tarkastaa ehdokkaan taustoja ennen vaaleja, vaikka nämä puheet olivat tiedossa.

Mitä tulee hallitukseen niin surkeaa. Todellakin.

Saimme oikein korporaatioiden hallituksen. Nukketeatterin, jossa SAK:n sätkynuket hyppivät hakaniemen pillin mukaan.

SAK:n (itse verovapaa) verolinjaukset ovat todellista myrkkyä. Ei Suomen talous nouse jakamalla holtittomasti rahaa afrikkaan ja eläkeläisille.

Trump sai USA:n talouden nousuun järkevällä ja rohkealla veropolitiikalla. Samaa olisi tarvittu Suomessakin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Demarit ovat pohjimmiltaan rasisteja. Heille toisenlaisen etnisen taustan omaavat ovat säälittäviä reppanoita, joilta ei voi vaatia samoja asioita, kuin oman viuteryhmän edustajilta.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Kimmo Kiljunen on vuosien mittaan käyttänyt hyviä puheenvuoroja eläkeindeksiasiassa. Nyt hallituspuolueen (?) kansanedustajana on tekojen aika. Kun niihin keskittyy eikä istumajärjestyksiin - minkä asian suhteen Kiljunen vaikuttaa olevan ihan pihalla - eläkeläistenkin syrjiminen voi vähitellen loppua, tai ainakin vähentyä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt todellakin kannattaisi unohtaa rasistiset vihapuheet, sillä tuorein vihapuhuja saattaa valehtelun aiheuttamasta stressistä toivuttuaan istua ihan vieressä siellä vasemmalla puolen eduskuntasalia.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olen Jarin kanssa samaa mieltä. Pääministeripuolueen kansanedustajalta odotan voimallista lobbausta ja tulosta eläkkeiden taitetun indeksin poistamisesta. Tulen seuraamaan kiinnostuneena, kun kansanedustaja Kimmo Kiljunen puhuu Eduskunnassa hallituspuolueen kansanedustajana, puhuiko aikaisemmin mies vai housut.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Miksi Halla-ahoa siteeratessasi irrotat lauseita kontekstista? Joltain öyhöttäjältä tätä voi odottaakin, mutta sinä sentään olet kansanedustaja ja elämänviisauttakin olisi luullut kertyvän jonkin verran.

Esim. Kun Halla-aho puhuu ihmissaastasta, niin kyse oli raiskaajista, ei Afrikan sarven somaleista ihmisryhmänä, vai oletko kenties sitä mieltä, että kaikki somalit ovat raiskaajia?. Miksi jätit tuon keskeisen asian pois siteerauksestasi?

Käyttäjän kiljunen kuva
Kimmo Kiljunen

Jyrki Kankaanpää, tarkka sitaatti Halla-ahon teksitistä 13.9.2007: "En vähimmässäkään määrin halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisin maksamaan jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia "kivusta ja särystä"". Hän puhuu kolamannen maailman tulokkaista, jotka syyllistyvät pahoinpitelyyn ja raiskaukseen ja siitä, että saattaisi itse menettää itsehillintänsä sellaisia kohdatessaan. Joudunko muuttamaan argumenttiani, että Halla-aho halventaa ihmisarvoa!

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Niin kuvitteellisen tilanteen keskiössä olivat raiskaukseen ja pahoinpitelyyn syyllistyvistä henkilöistä, ei kolmannen maailman tulokkaista ylipäätänsä, ellet sitten miellä heitä kaikkia pahoinpiteleviksi raiskaajiksi.

Miksi jätit tuon keskeisen tiedon pois alkuperäisestä sitaatistasi? Tahdotko kenties antaa virheellisen kuvan, että Halla-aho pitäisi kaikkia Afrikan sarvesta tulevia ihmissaastana? Jos tahdoit, niin miksi?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #11

#11

Älä nyt Jyrki pilaa hyvää tarinaa ikävillä jatkokysymyksillä.

On helpompi saada sitaatti sopimaan omaan tarinaan kun ottaa siitä vain muutaman sanan.
Jos ottaisi esimerkiksi kokonaisen kappaleen, jonka takia koko konteksti saattaisi muuttua, se johtaisi paljon pitempään olkiukon rakenteluun saadakseen sitaatti näyttämään omaan tarinaan sopivalta.

Sitäpaitsi nuo n.12 kaksitoista vuotta vanhat tekstit on hyvä aina välillä nostaa esille, ettei hautaudu kateisiin netin syövereihin.

Tähän voisi nostaa Kiljusen oman huomattavasti tuoreemman kysymyksen eduskunnassa (vain n.9 vuotta sitten), liittyen Tampereen pizzerian polttoon liittyneeseen viharikoksen tunnusmerkistöön:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pizzeria_Julietin_tu...

"Toinen SDP:n kansanedustaja Kimmo Kiljunen teki eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaati kovempaa puuttumista viharikoksiin. Kysymys alkoi: Tampereella ravintolan tuhopoltto on osoittautumassa viharikokseksi"

Välillä sitä joutuu miettimään onkohan Kiljusella mopo viritetty siihen vauhtiin, ettei itsekään pysy mukana siitä, mikä sitä rasismia on ja mikä ei.

Toisaalta... ottaa sanan sieltä sekä toisen täältä ja tekee lopuista ikioman johtopäätöksen, niin näkeekin äkkiä rasismia jokapuolella jolloin oma tekeminen alkaa tuntua arvokkaalle.

Käyttäjän kiljunen kuva
Kimmo Kiljunen Vastaus kommenttiin #18

Viharikokset ovat aina viharikoksia täysin riippumatta kuka niihin syyllistyy. On hyvä muistuttaa myös menneistä teoista ja sanoista, erityisesti silloin, jos yhä on samaa mieltä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #20

Siksi tulen muistuttamaan al-Taeen vihapuheista. Tätä asiaa ei ole vielä loppuun käsitelty.

Käyttäjän kiljunen kuva
Kimmo Kiljunen Vastaus kommenttiin #22

Marko Lilja,
Hussein Al-Taee on julkisesti sanoutunut irti aikaisemmista sanoistaan. En muista poliittisen urani ajalta yhtäkään poliitikkoa, joka olisi yhtä vahvasti ilmaissut katumusta ja pyytänyt anteeksi. Nykyisin hän puhuu täysin vastakkaista kuin aikaisempi syrjivä ja toisia halventava puheensa. Erona esimerkiksi Halla-ahoon on, että jälkimmäinen on edelleen samaa mieltä kuin aiemmin, nyt vain hieman silotellummilla sanakäänteillä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #24

Mistä tiedät ettei Al-Taee valehtele tässäkin asiassa, kun kertoo katuvansa?
Miksi nyt yhtäkkiä hän onkin muuttunut viikossa luotettavaksi?

Kuinka monta poliitikkoa muistat urasi varrelta jääneen noin kirkkaasti jatketusta valehtelusta kiinni, kuin Al-Taee?... kun nyt urasi otit puheeksi.

Se todellinen ero Halla-ahon ja Al-Taeen välillä on muuten se, että Al-Taee valehteli ettei ollut kirjoittanut kommenttejaan, kun taas Halla-aho myöntää kirjoituksensa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #24

Jälkimmäinen sai myös kivasti vaaleissa ääniä kun pysyy sanojensa takana...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Joko Kimmolle on selvinnyt kuka teki Tampereen tuhoisan pizzeria"iskun" .

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Kiljunen on joskus lausunut sellaisenkin "valtavan" viisauden että maahanmuuttajallakin on sielu

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Eurovaalit 2009 Vaalizoom osa 3/3

http://www.youtube.com/watch?v=SGroYg-bNeI

Kohdasta 2:05-2:41

”Minä ottaisin tämän periaatteellisemman linjauksen. Meillä on Euroopassa tällä hetkellä 8 miljoonaa laitonta siirtolaista. Kahdeksan miljoonaa ihmistä elää normaalin sosiaaliturvan, työlainsäädännön ulkopuolella lainsuojattomina näissä yhteiskunnissa. Kun tätä sadan vuoden päästä katsotaan, niin sitä ihmetellään tätä nykyistä tilannetta maailmassa, vähän niinkuin orjakauppaa mietitään: kuinka on mahdollista, että linnut lentävät rajojen ylitse, mutta ihmiset tulevat lainsuojattomiksi ylittäessään rajan? Ja tämä on kysymys, jonka esitän jokaiselle. Katsoitteko äsken tuota inserttiä, sitä poikaa? Katsoitteko sitä silmiin, sitä maahanmuuttajapoikaa? Mikä sieltä loisti sieltä silmistä? Sama ihmisen sielu kuin jokaisessa meissä. Tämä on ihmisarvokysymys.”

Käyttäjän kiljunen kuva
Kimmo Kiljunen

Sitaatti on kymmenen vuoden takaa. Ei mitenkään huonosti pohdittu. Kiitos Mikko Engren, että poimit sen esiin.

Kyösti Tomperi Vastaus kommenttiin #23

Siis maailmanlaajuista sosiaalitoimistoa Suomeen pukkaa. Ja velkarahalla tietenkin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #23

Eli olet edelleen sitä mieltä, että jokaiselle, joka jollain keinolla pääsee EU:n rajojen sisälle pitää tarjota sosiaaliturva, olipa hänen syyt EU:hun tulolle mitkä tahansa.

Todella hienosti pohdittu. Tuolla tyylillä päästään hyvin nopeasti eroon koko sosiaaliturvasta.

Pasi Karlsson

Eihän Kiljusen tarvii enään eläkeläisten etua ajaa.

Demarilla totuus on eri ennen vaaleja ja vaalien jälkeen, kuten Husseinilla ja muutamalla Antillakin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Äläpä Kiljunen levitä julkisesti shittiä täällä palstoilla. Tai ilmoita välittömästi missä mediassa Halla-aho puhuu väittämälläsi tavalla. Täysin ala-arvoista solvaamista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kupulainen "vankilakundi" taitaa kelvata demareille ministeriksi, siinä sitä arvopohjaa.

Kyösti Tomperi

Koita nyt Kimmo kiljahtaa se taitettu eläkeindeksi pois meiltä eläkeläisiltä. Sitähän olet toitottanut vuosikausia.

Lapsellista vedota Halla-ahon 12 vuotta vanhoihin kirjoituksiin, kun omasta pesästä löytyy tuoreempia kannanottoja (Hussein), joista kuulemma selviää anteeksipyynnöllä. Tutkintakin hoidettiin piilossa julkisuudelta, jotta galluppien povaama vaalivoitto ei olisi valunut ulottumattomiin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Otsikon "Persut istutettiin" kertonee kaiken asenteesta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olihan se alusta asti selvää että tarkoitus on vain ja ainoastaan yrittää "alistaa" kaikki väärin äänestäneet. Tästä tulee ikävä kyllä vastapalloon ajan mittaan.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Aivan. Siirtoon ei ollut mitään ulkoista tarvetta, joten sen olisi hyvin voinut jättää tekemättä. Mutta joidenkin mielestä oli hauska idea "istuttaa" perussuomalaiset paikkaan, johon he eivät katso kuuluvansa. Tällaista tarkoituksellista kiusaamista ei pitäisi isumapaikkajärjestelyihin sisällyttää. Jos kaikille (ja erityisesti kohteille) sopivaa istumapaikkajärjestystä ei löydy, pitäydyttäköön vahassa tutussa istumajärjestyksessä.

Joku voi väittää, että perussuomalaisten politiikka vaikkapa suhteessa maahanmuuttoon poikkeaa muista puolueista, mikä tekee siitä tässä mielessä jotain laitaa edustavan puolueen. Totta, mutta perinteinen oikeisto - vasemmisto -jako eduskunnassa on talouspoliittinen, ja siinä jaossa perussuomalaiset edustavat keskustaa. Jos järjestys halutaan muodostaa jonkin uuden kriteerin, kuten maahanmuuttokantojen mukaan, pitäisi kai noudattaa samaa linjaa myös muiden osalta. Tässä logiikassa vihreät kuuluisivat ilmeisesti vasempaan laitaan. Ovathan vihreät ja perussuomalaiset selvästi kaksi yhden akselin ääripäätä. Valitettavasti tässä operaatiossa kyse taisi olla vain siitä, että kun keksittiin kikka, jolla perussuomalaisia voi kiusata ja leimata hyljeksittäväksi "ääripuolueeksi", se myös käytettiin. Mitään pakottavaa tarvettahan siirtoon siis ei ollut.

Käyttäjän kiljunen kuva
Kimmo Kiljunen

Miksi äärioikeistolaisia mielipiteitä laukova puolue häpeilee, että muut toteavat puolueen olevan äärioikeistolaisen?

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Wikipedian mukaan "äärioikeisto on nimitys, jota käytetään totalitaarisiin päämääriin pyrkivistä radikaaleista, poliittisista oikeistoliikkeistä". Mikä puolue Suomessa pyrkii totalitaarisiin päämääriin? Mikä mielipide menisi edes lähelle tuota? Ymmärrän hyvin, että mikään puolue Suomessa ei halua itseään kutsuttavan äärioikeistolaiseksi.

Blogin aiheeseen liittyen, oliko istumapaikan siirron tavoite todellakin leimata perussuomalaiset äärioikeistolaiseksi pulueeksi?

Talouspolitiikassa perussuomalaiset ovat lähinnä keskustaa, ja siksi heidän luonteva istuinpaikkansa olisi perinteiseen tapaan keskellä. Kokoomus lienee edelleen talouspolitiikaltaan oikeistolaisin, vasemmistoliitto vasemmistolaisin, ja muut siinä välissä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset